Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Азербайджан проявява интерес към разширението на газохранилището в Чирен
29 Септември 2016
Доставките на азерски природен газ до България – това е една от основните теми на срещата, съобщи по-рано енергийният министър Теменужка Петкова
Азербайджан проявява интерес към разширението на газохранилището в Чирен. Това съобщи заместник-енергийният министър Жечо Станков. Той участва в четвъртото заседание на Българско-азербайджанската междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество, която се провежда в Баку.

Доставките на азерски природен газ до България – това е една от основните теми на срещата, съобщи по-рано енергийният министър Теменужка Петкова:
 
Ние разглеждаме газта от Каспийския регион като един от потенциалните източници за доставка за природен газ за България. Налице е сключен договор между "Булгаргаз" и СОКАР за доставка на 1 милиард кубични метра газ за интерконектора Гърция – България. Има създадена съвместна група, която разглежда въпросите в областта на нефта и природния газ между СОКАР и Българския енергиен холдинг (БЕХ). Ще направим и среща на тази работна група, която да уточни стъпките, които от тук нататък ще бъдат предприети.

Един от най-големите производители на плодове и зеленчуци Азербайджан може да ги консервира в България и после отново да ги връща обратно. Това е един от съвместните проекти между двете страни, който беше обсъждан на четвъртото заседание на Българско-азербайджанската междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество. Другите сфери, в които може да има успешно сътрудничество, са фармацията и строителството, каза икономическият министър Божидар Лукарски:

Почти всички лекарства в Азербайджан са внос, местно производство почти няма. Тук имаме ниша, която можем да използваме, имаме идеи за това. Разбира се, традиционната българската козметика, особено тази, която е базирана на етерични масла и по-специално на розово масло. Както и проекти на български фирми, които да участват в изграждането на строителни обекти в Азербайджан.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.