Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Върнаха забраната за движение на камиони от петък до неделя
21 Юли 2016
Това решение на пътната агенция идва след жалба на Асоциацията на пострадалите при катастрофи

Агенция "Пътна инфраструктура" връща забраната за движение на тирове по магистралите и първокласни пътища още от утре. Още от утре забраната за движение на тежкотоварни автомобили по някои от първокласните пътища и автомагистралите в определен интервал от време в петък и неделя отново ще бъде в сила. Това решение на пътната агенция идва след жалба на Асоциацията на пострадалите при катастрофи, обясни Владимир Тодоров:

Нашите аргументи са, че петък и неделя са дните с най-много катастрофи, с най-много натоварвания, петък и неделя са дните, когато всички пътуват в тези месеци. Тировете създават големи колони, които не могат да бъдат изпреварени, те са предпоставка за навлизане в насрещното платно и оттам за катастрофи. Към това се добавят и допълнително усложнената обстановка от турските гастарбайтери, зърновозите, които започван да прибират продукцията. При нас пристигнаха и много жалби от граждани. Пътната агенция прие нашите аргументи.

През юни, по искане на Съюза на транспортните работници, Агенция "Пътната инфраструктура" редуцира ограниченията на товарните автомобили с тегло над 12 тона в дните петък и неделя, както и в последния предпразничен и последния празничен ден. Решението за това беше взето съвместно с КАТ "Пътна полиция".


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.