Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Защо Турция не приема обратни мигранти от България?
22 Юни 2016
Правителството утвърди днес протокола за прилагане на споразумението за реадмисия подписано между София и Анкара на 5-и май
До момента няма официален отговор от Турция защо не приема обратно мигрантите, които България връща. Това съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работни Румяна Бъчварова. Правителството утвърди днес протокола за прилагане на споразумението за реадмисия подписано между София и Анкара на 5-и май. Документът урежда детайли по обратното връщане на мигрантите. Страната ни продължава да действа както и до момента и подготвя документи за обратно връщане.

Нашето решение е да продължим да действаме така, както е уговорено, вече турската страна ще реши кога, как и дали да пристъпи към изпълнение. Досега, следвайки предписанията, ние сме подали документ на 200 души, които са преминали българско-турската граница, и нямаме отговор от турската страна в постановените срокове. Нямаме към момента официално, по дипломатически път, уведомление, че се прекратява силата на това споразумение.

Румяна Бъчварова обяви още, че ограда ще има по цялото протежение на българско-турската граница, която е около 270 километра. Освен отпуснатите миналата седмица 44 милиона лева ще се наложи да се отпуснат и още 10 или 15 милиона за цялостното изграждане на съоръжението.

Частичното изграждане на съоръжението има ефект в отделните части, в които съществува, но то пък увеличава и пренасочва натиска в участъка, в който не е изградено. По линия на границата изграждаме път и след пътя изграждаме съоръжението. Тази сума е за пътя и за съоръжението, а горските пътища са по друг начин.

Междувременно Народното събрание ратифицира Споразумението за създаване на регионален фонд на Европейския съюз в подкрепа на бежанците. Вноската, с която страната ни ще участва във "Фонда Мадад", е 100 000 евро. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.