Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Сценка от софийския градски транспорт
13 Юни 2016
Мъж с тежка торба, в която никой не знае какво има, е уловен от озъбени контрольорки в автобус, че е нередовен пътник. Човекът отвръща спокойно на атаката и
Представяте ли си сценката? Мъж с тежка торба, в която никой не знае какво има, е уловен от озъбени контрольорки в автобус, че е нередовен пътник. Човекът отвръща спокойно на атаката, че е готов да си плати глобата и отворя торбата, която е пълна с... жълти стотинки. 

Ето, дами – казва той – плащам си, ама почвайте да броите, че не си спомням колко лева имат тук в дребни монети. Настава пълен хаос и в крайна сметка контрольорките крещят: Не може така! Плаща се в лева, а не в стотинки. Даже искат да извикат полиция, да го свалят от автобуса, за да броят парите отвън. Мъжът държи на своето: Не, ще броите тук – казва им. Жените, отговорничките за редовността на пътниците в крайна сметка дигат ръце и „черпят пътника“ с едно билетче за градския транспорт.

Край на историята, но съжалявам, че не съм била истински неин свидетел и съм пропуснала тази блестяща подигравка със системата, която ни застави да се возим в градския транспорт при безобразни условия на почти двойно по високи цени.

Михайлина Павлова, „Темата на деня в 300 секунди” по БНР


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Иван
14 Jun, 2016 | 21:01

Браво, браво само така


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.