Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Нова черна седмица във Франция
31 Май 2016
Очертава се стачките да парализират трафика цяла седмица
След блокадите в рафинериите протестната вълна във Франция срещу реформата на трудовото законодателство обхваща транспорта - железопътен и въздушен. Очертава се стачките да парализират трафика цяла седмица.

Нова черна седмица започва за транспорта на Франция с обявяването на поредица от стачки. Протестът на железничарите ще започне довечера, а утре се очакват значителни нарушения в жп трафика в цялата страна. От четвъртък стачката ще обхване метрото - транспортната компания RATP заплашва с безсрочен протест. В петък към протестната вълна ще се присъединят авиодиспечери и пилоти от "Ер Франс".

Въпреки подновения разговор на премиера Манюел Валс с лидера на основната синдикална организация Филип Мартинез правителството изглежда безсилно да овладее ситуацията до началото на европейското първенство по футбол на 10-и юни. Синдикатите не се предават в натиска за промени, а някои и за оттеглянето на реформата на кодекса на труда. Те атакуват главно гръбнака на текста - член 2, относно организирането на работното време.

Стачките ще продължат, докато правителството отказва да се вслуша в нас и докато не оттегли проекта за трудов закон, както и докато не представят полезни проекти за нашите френски компании и за работниците, обясни позицията на профсъюзите синдикалистът Себастиан Вараньол.

Философията и принципите в чл. 2 от реформата ще бъдат запазени, настоя в интервю за в. "Уест Франс" френският президент Франсоа Оланд.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.