Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Кристалина Георгиева: ЕК няма да се поддаде на натиска на Турция
21 Май 2016
Изискването за биометрични паспорти не само ще повиши сигурността, но и ще намали броя на турските граждани, възползващи се от бъдещия безвизов режим
Европейската комисия няма да се поддаде на натиска на Турция по визовия въпрос, заяви заместник-председателят на Комисията Кристалина Георгиева. Изискването за биометрични паспорти не само ще повиши сигурността, но и ще намали броя на турските граждани, възползващи се от бъдещия безвизов режим, каза тя в интервю за „Хоризонт“:

Те трябва да покрият изискванията за безвизов режим и тогава ще го получат. И когато го получат, един биометричен паспорт струва някъде, доколкото знам, около 200 евро, затова едва ли цяла Турция ще хукне да си вади биометрични паспорти. 

Рискът от пренасочване на мигрантския поток през българо-турската граница е малък, смята Кристалина Георгиева:

Ние бяхме първите да усетим сериозността на този проблем, на бежанската вълна. И са взети много мерки у нас за това да имаме добра защита на нашите граници, имаме двустранно споразумение с Турция, от където най-вече те биха идвали, така че съм предпазлива, но по-спокойна за България, отколкото съм какво може да се случи, да кажем, при придвижването на бежанците от Либия през Средиземно море към Италия, към Малта, даже към Кипър.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.