Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Росен Плевнелиев се отказа от втори мандат
20 Май 2016
Днес се изправям с открито лице и със съвест, за да заявя, че няма да участвам в предстоящите президентски избори
Росен Плевнелиев няма да участва в президентските избори, стана ясно от изявление на държавния глава. Днес се изправям с открито лице и със съвест, за да заявя, че няма да участвам в предстоящите президентски избори по лични причини.

Хората си мислят, че в политиката принципни позиции няма и че всичко е театър, пропаганда и задкулисни уговорки. Моят опит е друг. От ден първи като президент аз отстоявам принципни позиции постоянно и навсякъде. Действам независимо и по съвест. Убеден съм, че когато човек вярва в правотата си и е готов да изтърпи хулите, признанието рано или късно ще дойде. 

Обещах не на друг, а на себе си, че няма да се обогатя в политиката, че няма да се вкопча в стола и властта на президента, че ще действам принципно и по съвест. Обещах си, че в политиката ще работя така, че да спя спокойно със съвестта си. Затова се изправям днес с открито лице, с чиста съвест пред народа, за да заявя, че няма да участвам в предстоящите президентски избори по лични причини. 

Не съм съгласен смислени реформи в държавата – като съдебната реформа и антикорупционния закон – да отстъпят място на тънки политически сметки за предстоящите избори. 

Това, че няма да има втори мандат веднага след първия, не означава, че излизам от политиката, но не очаквайте от мен да правя нова политическа партия или да бъда член на някоя от тях. 

Веднъж президент – винаги президент! Ще действам независимо, принципно и надпартийно, както и досега. Ще продължа да работя за повече Европа в България и повече България в Европа. Ще бъда на страната на гражданите и демокрацията със силен глас и посветеност за европейското развитие на България. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.