Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
3 полицаи и 4 граждани ранени след протестите в Раднево
5 Май 2016
Протестът снощи събра повече от две хиляди души

Трима полицаи са пострадали при снощните сблъсъци в Раднево. Има ранени и сред демонстрантите, които пробиха полицейските заграждения и стигнаха до ромската махала. Протестът събра повече от две хиляди души.

Областната дирекция на МВР очаква нови протести днес. Прокуратурата ще иска постоянен арест за четиримата мъже, обвинени в опит за убийство заради побоя от понеделник.


Общинският съветник от ВМРО Николай Киров каза в предаването „Преди всички“, че напрежението в Раднево е натрупвано с години и е ескалирало след побоя преди дни. В града настояват и за премахване на незаконните ромски постройки.
 
Един от побойниците е син на местен тартор в циганското гето. Циганите и българите, които са се били, се познават, ние не сме толкова голям град. Въпросът, че се е получила много голяма жестокост. Не знам това докъде може да ескалира, каза Киров.

Градът е под полицейска блокада в момента, каза още той. Според него местните хора са скептични, че ромите, участвали в сбиването, ще получат справедливо наказание.

Николай Киров подчерта, че са искали мирен протест, но снощи са се присъединили момчета с качулки, които са го опорочили. Може би сред тях е имало провокатори, предполага общинския съветник.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.