Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Реформатори: Да не се внася в парламента проектът за промени в Кодекса за социално осигуряване
3 Май 2016
За това настояват Мартин Димитров и Гроздан Караджов
Депутатите от Гражданския съвет на Реформаторския блок Мартин Димитров и Гроздан Караджов настояват в парламента да не се внася подготвеният от Министерство на финансите проект за промени в Кодекса за социално осигуряване. Текстовете са свързани с изплащането на пенсиите от частните пенсионни фондове. 

Според тях, промените се правят прибързано и настояват министърът на финансите Владислав Горанов да оттегли проекта, за да може той да бъде подложен на широко обсъждане - поне шест месеца. Целта е през това време да се направят изчисления как подготвеният проект ще се отрази на средния размер на пенсиите и на доходността на пенсионните фондове.

Депутатът от Гражданския съвет на Реформаторския блок Гроздан Караджов твърди, че вървят преговори за закупуване на един от големите пенсионни фондове.

Според Гроздан Караджов, подготвените от Министерство на финансите промени в Кодекса за социално осигуряване ще доведат до спад на акциите на пенсионно осигурителните дружества. По думите му се гонят и потенциални бъдещи инвеститори. Той коментира:

Повечето от дружествата се търгуват на Фондовата борса. Имаме достатъчно данни. Вярваме, че е възможно да се обслужва и криминална цел. Тази криминална цел е да се понижи като цяло цената на акциите на пенсионните дружества, по този начин да се понижи и цената на едно от най-големите пенсионни дружества в страната, като по този начин се обслужи мерака на един конкретен инвеститор да го закупи на занижена цена. Наистина в момента текат преговори за закупуване на един от големите пенсионни фондове, няма да му споменаваме името. В сектора това е достатъчно добре ясно и нека министърът на финансите ясно да заяви, участва ли в тази игра на покупко-продажба или не.

От Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване твърдят, че не разполагат с информация да се готви продажба в сектора, научи "Хоризонт". Отново по наша информация, дори да текат преговори за продажба, този път не става въпрос за най голямото дружество "Доверие". Предишно намерение за смяна на собствеността му бе спряно преди повече от две години заради съмнения за прозрачността на сделката.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.