Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
МВнР не разполага с официална информация за забрана на Ахмед Доган и Делян Пеевски да влизат в Турция
12 Февруари 2016
Турската държава не е длъжна да ни информира, ако български гражданин има забрана да я посещава, каза още зам.-министър Порязов

Министерството на външните работи (МВнР) не разполага с никаква официална информация за забрана на Ахмед Доган и Делян Пеевски да влизат в Република Турция. Това обяви от парламентарната трибуна заместник външният министър Валентин Порязов:

МВнР не разполага с официална информация за подобно взето решение, каквото се коментира в българските и в турските медии. В този смисъл ние не можем да направим никакъв друг коментар, освен да ви информираме за това с каква информация разполагаме. А именно, че няма никакво съобщение на официална турска институция за взето подобно решение.

Турската държава не е длъжна да ни информира, ако български гражданин има забрана да я посещава, каза още заместник-министърът, но призова за официален отговор заради високия обществен интерес:

Всички български граждани имат еднакви права, но в случая имаме голям обществен интерес. Ние ще зададем необходимите въпроси, какви са били аргументите. Дали турската страна ще ни отговори или не, това си остава нейно право. Ние искаме да разберем дали има такъв акт или не.

Валентин Порязов отиде в Народното събрание, след като от парламентарната група на ДПС поискаха министърът на външните работи Даниел Митов да обясни пред депутатите всичко около евентуалната забрана.

След близо 20-минутни разговори на заместник външния министър и групата на ДПС от Движението казаха, че няма какво да коментират.

Ние сме направили официално запитване. До посолството официално сме изпратили писмо. Още нямаме отговор, но нещото, което ние можем да направим, е да разгледаме възможността да се създаде временна комисия в Народното събрание. Да бъдат поканени службите за сигурност и официалните институции, които би трябвало да се грижат за сигурността, да споделят каква информация имат за събитията от последните няколко месеца, обяви съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Отцепилият се от ДПС Хюсен Хафъзов обаче изтъкна, че и на други политици с антитурски настроения не им е било забранявано да влизат в Турция.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.