Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Адвокатът на Цветан Василев: Списъците на КТБ са манипулирани
11 Февруари 2016
В тях например не присъстват синът и дъщерята на вицепрезидента Маргарита Попова, които са имали в банката над 1 млн. лв

Списъците на КТБ са манипулирани. Това коментира за bTV адвокатът на Цветан Василев Константин Симеонов. Обявените преди дни нови списъци с физически и юридически лица, които са държали пари в банката и които впоследствие се оказаха грешни, всъщност и сега са непълни и манипулирани. В тях например не присъстват синът и дъщерята на вицепрезидента Маргарита Попова, които са имали в банката над 1 млн. лв. Бившият градски прокурор Роман Василев пък имал спестени над 600 хил. лв.

Не е проблем, че хората имат пари, а дали са законни, дали са платили данъците си, посочи Симеонов.

Адв. Симеонов отговори и на въпроса кой е коригирал списъците: Делян Пеевски и хората, които стоят зад него. Ние сме олигархична държава с подчинена на тази олигархична държава прокуратура, която прави това, което ѝ се нареди.

Нито синът ми, нито дъщеря ми имат влогове в милиони. Хубаво е да знаем все пак, че достоверността и чистотата на информацията много често зависят от нейния източник. Знам какви са моите влогове и възможностите на нашето семейство, няма как да коментирам синдиците, заяви вицепрезидентът Маргарита Попова, която се включи по телефона за bTV. Синът ми и дъщеря ми нямат влогове в милиони нито в КТБ, нито в друга банка, подчерта тя.

Адвокат Симеонов разказа още, че Василев се чувства средно добре, тъй като не е добре, когато си в изгнание и в България ти виси Дамоклиевият меч на прокурорската държава.


В момента Цветан Василев не е богат. Няма, доколкото знам, големи възможности, тъй като всичко му е блокирано. Живее под наем в апартамент в Белград и няма охрана. Преди обаче е ползвал охрана, а имаше време и когато го охраняваше сръбската полиция, защото е имало сериозни сигнали за живота му (...) Процедурата по екстрадицията върви, макар и бавно, разказа адвокатът на Цветан Василев.

Мероприятията, свързани с КТБ, са планирани неслучайно. Интересни неща се случват и във връзка с делото на Василев, уточни Симеонов.

На сайта на прокуратурата има официално съобщение за това, че е поискано отново неговото екстрадиране, като е повдигнато ново обвинение по чл. 219 от Наказателния кодекс – т.е. безстопанственост. Такова обвинение не е предявявано на Василев, нито на адвокатите му, конкретизира обаче Симеонов.

Василев сигурно има някакви допуснати грешки в ръководенето на банката, но че тази банка беше фалирана умишлено отвън, няма спор, както и участието на прокуратурата, което е много очевидно, каза още адвокатът на Цветан Василев.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.