Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Канада отделя 2,65 млрд. долара за борба срещу климатичните промени
28 Ноември 2015
Парите са предвидени за намаляване на вредните емисии в развиващите се страни

През следващите пет години Канада ще отдели 2,65 млрд. канадски долара за развиващите се страни в борбата срещу климатичните промени. Това обяви канадският премиер Джъстин Трюдо на срещата на Общността на нациите в Малта.

Трюдо, който спечели изборите с обещания за по-твърд ангажимент към екологията, обяви, че неговото правителство ще удвои досегашния принос към международния фонд за борба с изменението на климата. Предишното правителство на консерваторите предостави общо 1,2 млрд. канадски долара в рамките на своя мандат.

Средствата ще се използват за намаляване на вредните емисии, например чрез финансиране на проекти за производство на чиста електроенергия.

Както подчерта Трюдо при обявяване на мярката: Тук съм днес не само да заявя, че Канада се завръща, но и да го покажа.

С новия ангажимент отделените средства от Канада надхвърлиха сумата от 4 милиарда долара, за която призоваваха природозащитните организации като съразмерна с националното богатство на страната, коментира канадската телевизия "Си Би Си". УНИЦЕФ приветства мярката и обяви, че заделените средства превръщат Канада в световен лидер за защита на децата в неравностойно положение в бедните държави, засегнати от климатичните промени.

Обявената от Канада мярка на срещата на Общността на нациите има за цел да насърчи и останалите държави, които ще участват в започващата след броени дни конференция за климата в Париж, към конкретни действия в борбата срещу изменението на климата.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.