Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ГЕРБ: РБ има прекалено много министри
31 Юли 2015
Цветанов не скри мнението на своите депутати, че Реформаторският блок има прекалено много министри в кабинета за тежестта си в парламента

ГЕРБ е готова по всяко време за всякакви избори, но нека да се водим от интересите на държавата. Така председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира изказването на съпредседателя на РБ Радан Кънев за предоговаряне на коалицията.

Цветанов напомни, че скоро предстоят местни избори, които ще покажат реалната електорална подкрепа за всяка една от партиите. "Към настоящия момент имаме коалиционно споразумение и мнозинство, което подкрепя законите, които се приемат", подчерта Цветанов. Той не скри, че темата за предоговаряне на коалицията е била сред обсъжданите на вчерашното заседание на парламентарната група, но тя е била "просто индикирана".

Цветанов обясни, че в момента предоговарянето на коалицията не стои на дневен ред. "И в ГЕРБ има определени мнения за начина, по който се участва в това управление, защото нашите народни представители и структури са много по-големи на брой, но ние сме за национално отговорната политика", каза още Цветанов. Той не скри и мнението на своите депутати, че Реформаторският блок има прекалено много министри в кабинета за тежестта си в парламента, но се въздържа от коментар кой министър може да се прости с поста си.

Що се отнася до подкрепата за антикорупционния закон на вицепремиера Меглена Кунева, Цветанов каза, че чисто политически ПГ на ГЕРБ стои зад него. Според Цветанов обаче в детайлите има доста притеснителни неща. "Ще се надяваме между първото и второто четене те да бъдат изчистени", каза още Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ не смята прекъсването на дебатите по закона за саботаж. Той поясни, че ако обсъждането е продължило във времето за парламентарния контрол, това щяло да бъде нарушение на правилника на НС. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.