Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Днес е Световния ден на бежанците
19 Юни 2015
Това е ден на солидарност и съпричастност към 60 милиона души, които са принудени да напуснат домовете си

Световният ден на бежанеца се отбелязва за първи път на 20 юни 2001 г. и от тогава се празнува в стотици страни по света. Държавни институции, неправителствени организации, хуманитарни работници и граждани изразяват своята толерантност и подкрепа към тежката съдба на бежанците по света.

Това е ден на солидарност и съпричастност към 60 милиона души, които са принудени да напуснат домовете си, за да се спасят от преследване, насилие и войни и да получат шанса да живеят в мир.

Държавната агенция за бежанците при Министерски съвет ще отбележи този празник на 19 юни 2015 г. от 14.00 часа в центъра за настаняване "Военна рампа", където председателят на ДАБ при МС Никола Казаков ще отправи приветствие към бежанците. С кратка културно-музикална програма ще се представят различните националности от бежанската общност в териториалните поделения на ДАБ в София. От 15.00 ч. в столовата на центъра Сдружение "Тишина" ще представи свой спектакъл с много музика и танци.

В центъра "Враждебна" ще проведат спортни турнири по футбол, баскетбол и борба, чието начало е в 10.00 часа, след което празникът ще продължи с културна програма, а за най-малките и с много лакомства и игри.

Всички териториални поделения на ДАБ ще отбележат Световния ден на бежанеца с културно-музикални представления, спортни състезания и театрални и танцови спектакли. /БГНЕС


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.