Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Протестите в Гърмен продължават
9 Юни 2015
В понеделник е подадено уведомление в общината за удължаване на протестните действия. Няма да спираме, докато не се изпълнят заповедите на ДНСК

Протестите в Гърмен продължават. В понеделник е подадено уведомление в общината за удължаване на протестните действия. Няма да спираме, докато не се изпълнят заповедите на ДНСК. Това съобщи за "Хоризонт" на БНР в предаването "Преди всички" Иван Кременлиев, председател на протестиращите в Гърмен.

Той заяви, че в Гърмен има засилено полицейско присъствие, но ромските набези продължават: Ромите така са научени, че за тях няма закони. Ромите са си тука. Всяко лято тръгват за гъби, боровинки по гората, но, дори и да ходят на временни дейности, те се връщат обратно. В момента в Гърмен има полицейско присъствие, набезите продължават.

На 12-и юни изтича 14-дневният срок за доброволно събаряне на незаконните постройки в ромския квартал "Кремиковци": Връчени са поканите за доброволно събаряне. Първите бяха 44, но аз мисля, че ромите няма да изпълнят предписанията за събаряне, защото 2012 година такива покани също са им били връчени.

Жителите на Гърмен не ги интересуват предстоящите местни избори, категоричен беше Кременлиев: Ние искаме да се изпълни предписанието на ДНСК от 2011 година за премахване на 124 незаконни постройки. Тези гета, мисля, че са създавани умишлено. Вместо да се приобщават ромите, те се държат в отчайваща неграмотност, за да могат местните политици да ги използват като гласоподаватели.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.