Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Най-добрите храни преди лягане
18 Май 2015
Важно е обаче да бъдете внимателни с количествата, защото последното нещо, което искате е да претоварите стомаха си и да натрупате допълнителни калории

Шансовете да се нахраните обилно вечер и това да ви държи будни нощем са много големи, но пък и не е добре да лягате на гладен стомах, защото това също ще попречи на добрия сън.

Всъщност някой храни, могат да подобрят вашия сън и да ви направят спокойни, а сутринта да се събудите бодри и енергични. Ето и петте храни, подбрани от Foodpanda, които са подходящи за консумация преди лягане.

"Закуската" преди лягане трябва да съдържа триптофан - аминокиселина, която подпомага мозъчната функция, серотонин и мелатонин, както и други вещества, които ще ви докарат до сънотворно състояние.

На първо място са бананите. Комбинацията от триптофан, въглехидрати и магнезий ще ви направи сънливи и ще може да заспите без да се въртите в леглото. Следват пълнозърнестите бисквити с фъстъчено масло. Това е още една магическа комбинация - триптофан плюс сложни въглехидрати, която ще насърчи добрата дрямка. Чашата топло мляко е класика. Благодарение на съставките триптофан, калций и магнезий вие ще спите по-добре, а може да добавите и малка щипка канела или мед. Малко пълнозърнест хляб - богат на комплексни въглехидрати и магнезий и няколко резена пуешко месо ще ви поставят пък в сънливо състояние точно след 30 минути. А комбинацията между ябълки с мед и бадеми ще ви даде допълнителна доза спокойствие, особено ако към нея добавите билков чай от мента или лайка.

Важно е обаче да бъдете внимателни с количествата, защото последното нещо, което искате е да претоварите стомаха си и да натрупате допълнителни калории. Не забравяйте, че всяко нещо, консумирано с мярка е полезно. /БГНЕС


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Nura
06 Sep, 2015 | 21:42

Що за глупост !? Никаква храна не се консумира 1 ч. преди лягане, а още по-малко и месо, за което са нужни 3 ч. за да се преработи и усвои от организма !!!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.