Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Македония иска промяна, а не смяна
7 Май 2015
Груевски е в миналото, дано със себе си отнесе и режима

Днес въпросът не е дали режимът на Никола Груевски ще падне, а дали народната воля ще извърши промяната, която по един или друг начин се отлага с десетилетия в Македония. Режимът на Груевски няма да оцелее нито със спасителния пояс на Любчо Георгиевски, нито чрез ударите под кръста на Бранко Цървенковски срещу лидера на опозицията Зоран Заев. За добрите познавачи на политическия живот в Македония отдавна е ясно, че "между тримата /Георгиевски, Цървенковски и Груевски/ има сделка".

Сделката е продължение на режима от 1945 година - дълбоко разделение сред народа - на предатели и патриоти, на славяни и антични, на албанци и македонци, на...с една единствена цел: Да няма независима македонска държава. Независимост, за която е пролята най-много кръв на Балканите. Толкова много, че днес няма и помен от предците ни в стотици селища на Одринска и Егейска Македония.

Една от водещите фигури срещу тази система днес постави истинските въпроси: Кои сме, откъде идваме, накъде сме се запътили? Отговорът и на трите въпроса ще отвори пътя към истинската независимост на западната ни съседка!

Дано това не е поредният опит за удължаване на агонията край Вардара, която продължава столетия! Това няма да бъде почтено спрямо хилядите излезли по улиците на Скопие въпреки полицейския /титов/ режим, който властва там. Това ще бъде непочтено и спрямо техните деца. В противен случай гневът ще избухне с още по-голяма сила и тогава те ще бъдат първите му жертви!

Груевски е в миналото, дано със себе си отнесе и режима. /БГНЕС


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.