Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Глобална седмица на ООН по безопасност на движението
4 Май 2015
Това е третата глобална седмица на ООН по безопасност на движението

"Аз не съм прозрачен. Не искам колите да не ме виждат, защото аз съм дете и не искам да съм застрашен от тях". Това е посланието на третата глобална седмица на ООН по безопасност на движението "Спаси живота на децата".

Седмицата започва днес и ще продължи до 10-и май.

В часовете на класа, посветени на безопасността на движението, учениците от 3-ти б клас на Основното училище "Отец Паисий" в Силистра са обсъждали много пъти правилата за движение, задълженията на пешеходците и на шофьорите и опасностите, които дебнат на пътя. Всяко от децата има и лични впечатления. Малките ученици казват, че се притесняват и се страхуват заради това, че шофьорите не ги забелязват.

Децата гледат какво се случва, те участват в това, което ние правим, казва Цвета Брестничка от Асоциация "Родители" и дава конкретен пример:

Дори когато водим собственото си дете на училище, често пъти бързайки, пресичаме на неправилното място или по неправилен начин с оправданието, че ни е спешно и трябва да го направим. Не си даваме сметка, че това може да бъде абсолютно фатално за нашето дете. Ние му създаваме модел, който може да се окаже лош за съдбата му по-нататък.

Цвета Брестничка е убедена, че ако не си дадем сметка, че от нас зависи, нещата няма да се променят.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.