Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Почина княз Кардам Търновски
7 Април 2015
Той е най-големият син на бившия български министър-председател и бивш цар Симеон Сакскобургготски

Днес почина княз Кардам Търновски, най-големият син на бившия български министър-председател /2001-2005/ и бивш цар /1943-1946/ Симеон Сакскобургготски, предаде репортер на БГНЕС.

Княз Кардам е починал днес в 11.30ч. в мадридската болница "Санчинаро". Кончината му настъпи в резултат на белодробна инфекция, като следствие от дългогодишното му обездвижване. Княз Кардам преживя тежка катастрофа през 2008г, от която не успя да се възстанови.

До леглото на Княз Кардам в последните мигове са били неговите родители Симеон Сакскобургготски и доня Маргарита, неговата съпруга Княгиня Мириям, Княз Константин Видински и Княз Кирил Преславски, както и други членове на семейството.

Кардам Скскобургготски е роден на 2 декември 1962 в Мадрид. Той е княз Търновски и като първороден син на последния български цар Симеон Сакскобургготски и като такъв се явяваше и престолонаследник и глава на българската царска фамилия.

Кардам завършва философия и международна икономика в университета Кларк". Получава степен по селскостопанска икономика. Причината да избере именно тази професия е, че България е предимно земеделска страна преди напускането на страната от неговия баща през 1946 г. Първоначално се установява в Буенос Айрес, а след това се премества в САЩ, където работи като агроикономист. По-късно княз Кардам става търговски директор на телекомуникационна компания "Телефония мовилес интерконтинентал", ген.-директор на проекти UMTS.

На 11 юли 1996 година княз Кардам се жени за испанската благородничка Мириам Унгрия и Лопес (р.1963). Княгинята завършва история на изкуството и специализира гемология. Работи в областта на дизайна на бижута. Венчавката се извършва в православната църква "Св. Св. Андрей и Димитър" в Мадрид. Те имат двама сина: княз Борис Търновски (роден на 12 октомври 1997) и княз Белтран Търновски (роден на 7 април 1999).

Поклон пред светлата му памет! /БГНЕС


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.