Факти, Анализи, Коментари
   16 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Обраха южноафрикански журналист в пряк ефир [ВИДЕО]
12 Март 2015
Към журналиста се приближили двама мъже, единият от които е бил въоръжен с пистолет и поискали да им даде мобилния си телефон

Южноафриканският журналист на телевизия SABC Вуйо Мвоко (Vuyo Mvoko)бе ограбен по време на репортаж на живо. Инцидентът станал при излъчване на репортаж в близост до болница в Йоханесбург, суобщава Ройтерс.
 
Към журналиста се приближили двама мъже, единият от които е бил въоръжен с пистолет и поискали да им даде мобилния си телефон. Мвоко изпълнил искането и нападателите избягали.
 
След инцидента журналистът каза, че първо отказал да даде телефона, но след това се наложило да го предаде. "Той каза съучастника си: стреляй в това куче и аз трябваше да им дадам телефона", коментира Мвоко.

Представител на южноафриканската асоциация на редакторите остро разкритикува инцидента. той допълва, че крадците са станали част от ежедневието на страната, но никога не са се осмелявали да обират журналисти в пряк ефир. Полицията не коментира инцидента.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Иван
13 Mar, 2015 | 11:28

Тия нагли ли са или много прости, та не се усещат, че ги снимат


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.