Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
The Guardian описа чудесата на Пловдив
27 Февруари 2015
Авторитетното британско издание търси на най-древния обитаван град в света - Пловдив и античният Варанаси в Индия са едни от най-древните

Град Пловдив попадна в авторитетното британско издание The Guardian, което публикува статия, посветена на търсенето на най-древния обитаван град в света. В нея авторът отбелязва, че Пловдив и античният Варанаси в Индия са едни от най-древните в света.

Изданието разглежда и сравнява доказателства и сведения за други градове, сред които Киркук в Ирак и Дамаск в Сирия, като пише, че Пловдив се намира в област, богата на антично наследство и има много основателно доказателство, датиращо от 6000 г. пр. Хр. - това е археологическият комплекс Небет тепе, където датират първите човешки поселения на древното селище.

Пловдив попадна и в популярното електронно издание за пътувания IT`S Bohemia сред шестте най-добри места за живеене в света. Авторите на статията поставят Града под тепетата редом до Истанбул, Амстердам и Гент в Белгия. Известната медия, чието кредо е "Да живеем по-страстно", горещо препоръчва Пловдив на своите читатели, като го нарича невероятно любопитно кътче от света и поставя галерия със снимки на града на началната си страница.

Над 600 000 туристи са посетили Пловдив през 2014-а година. Според последните данни броят на реализираните нощувки е нараснал с 18% спрямо 2013-а година, като българските туристи са с почти 9% повече, а чуждите - с 32 на сто.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.