Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Judas Priest ще забият в София
26 Февруари 2015
Много малко са групите, които могат да се сравняват със значимостта и постиженията на Judas Priest в света на тежкия саунд
Британските хеви метъл богове - Judas Priest ще разтърсят София с концерт на 30 юни. Много малко са групите, които могат да се сравняват със значимостта и постиженията на Judas Priest в света на тежкия саунд. Без тях хеви метъл музиката никога нямаше да има това присъствие и влияние в живота на хиляди фенове.

"Боговете на метъла" се превърнаха в обект на подражание за мнозина и вдъхновиха поколения от музиканти и почитатели. Четири десетилетия кариера, белязана от култови песни и албуми, над 40 милиона продадени копия, множество награди, включително и "Грами" за най-добро метъл изпълнение през 2010 г., както и някои от най-грандиозните метъл концерти изобщо – това е кратката равносметка за Judas Priest.

Още с първите си албуми Judas Priest се превръщат в любимци на феновете, като за това допринасят и зрелищните им участия на някои от най-големите фестивали, включително първия "Monsters of Rock" в Донингтън парк през 1980 г. в Обединеното кралство, турнето им в Америка през 1983 г. и участието на култовия мегаконцерт "Live Aid" през 1985 г.

Благодарение на албуми като "British Steel" (1980), "Screaming for Vengeance" (1982), "Defenders Of The Faith" (1984) и "Painkiller" (1990) Judas Priest се наредиха сред най-успешните метъл банди на всички времена. Групата създава емблематични химни като "Breaking The Law", "Living After Midnight", "Heading Out to the Highway", "You`ve Got Another Thing Coming" и много други.

През 2014 г. Judas Priest издават албума "Redeemer of Souls" – 17-ти поред в тяхната дискография. Той дебютира под номер 6 в класацията Билборд 200 – най-високата позиция за цялата кариера на бандата. Издаден у нас от Вирджиния рекърдс/ Sony Music, албумът е поредната доза класически хеви метъл от Judas Priest. "Всеки път целта ни е да вдигаме летвата по-високо и да търсим ново звучене в собствената ни философия за стила на Judas Priest, обяснява Роб Халфорд. "Redeemer of Souls" разпали наново страстта ни към всичко, в което вярваме, в метъл идеите, от които се роди бандата. Албумът е класическа комбинация от всичко това, което обичаме в хеви метъл музиката – бясни китарни рифове и сола, яростни барабани, здрава бас линия и вокали, раздирящи до небесата", казва още Халфорд.

"Redeemer of Souls" влиза в топ 10 на класациите по целия свят и предизвиква огромен интерес. Ето защо емблематичният глас и лице на групата Роб Халфорд, китаристите Глен Типтън и Ричи Фокнър, басистът Иън Хил и барабанистът Скот Травис се впуснаха в ново суперуспешно турне през октомври 2014 г., което ще продължи и през 2015 г.

На 30-ти юни в зала "Арена Армеец" хилядите почитатели на бандата у нас ще се насладят както на песни от "Redeemer of Souls", така и на най-великите им хитове. Организатори на концерта у нас са София мюзик ентерпрайсис (СМЕ). Билетите за концерта на Judas Priest ще бъдат на изключително достъпни цени от 40 до 100 лева. 


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.