Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Почина Росица Янакиева - заместник-председател на Народното събрание
26 Януари 2015
Янакиева беше приета във ВМА на 6-и януари. Претърпя операция, известно време след нея беше добре

Замeстник-председателят на Народното събрание и бивш кмет на Перник Росица Янакиева почина тази нощ във ВМА на 60-годишна възраст. В продължение на 20 дни, тя се бори за живота си след операция заради спукана аневризма в мозъка.

Янакиева беше приета във ВМА на 6-и януари. Претърпя операция, известно време след нея беше добре, но след влошаване на състоянието й премина на командно дишане.

Росица Янакиева е родена на 7-и юли 1954-та година в Перник. Професионалната й кариера започва в завод "Пектин", където работи като технолог. Била е директор на Окръжният младежки дом в Перник. Работила е и като енергетик в "Топлофикация" - Перник.

От 1995-та до 2005-та година беше кмет на кметство Изток, а след това и народен представител от "Коалиция за България".

През 2007-а година е издигната от БСП за кандидат за кмет на Перник и печели изборите. На местните избори през 2011-а година започва втори мандат начело на града.

При последните парламентарни избори Росица Янакиева беше избрана за народен представител от АБВ и стана заместник-председател на Народното събрание.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.