Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ситуацията в Украйна се изостри
23 Януари 2015
Само за едно денонощие загинаха най-малко 40 души. 13 от тях са мирни граждани, убити при обстрел на автобусна спирка

През последните дни сраженията и обстрелите в Източна Украйна зачестиха, като само за едно денонощие загинаха най-малко 40 души. 13 от тях са мирни граждани, които в четвъртък бяха убити при обстрел на автобусна спирка в град Донецк.

Във връзка със засилването на военните действия днес Киев обвини „руски групи”, че са предприели офанзива в Източна Украйна. „Руски терористични групи са нарушили споразуменията, те преминават в офанзива по цялата фронтова линия”, заяви секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Александър Турчинов.

Лидерът на ДНР Александър Захарченко заяви, че силите на самопровъзгласилата се Донецка народна република възнамеряват да продължат настъплението си до административните граници на украинската Донецка област. Той посочи, че силите ще настъпват до границите на Донецката област, но ако видят заплаха и от други страни, ще бъдат готови да я ликвидират. Освен това, Захарченко отхвърли възможността за нови преговори за примирие с Киев. „От наша страна няма да има повече опити за договаряне на примирие” с украинските власти, посочи Захарченко.

Руският президент Владимир Путин също обвини украинските власти, че са започнали мащабна военна операция срещу самопровъзгласилите се Донецка и Луганска република, и посочи, че Киев е отговорен за смъртта на десетки хора през последните дни в Източна Украйна. „Властите в Киев са дали официална заповед за започване на мащабна военна операция по цялата линия на контакт”, заявил е Путин. Той е допълнил, че украинските сили използват артилерия и авиация в гъсто населени места.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Петров
28 Jan, 2015 | 04:56

Първата Световна воЙна започна с едно убийство в Сараево и една телеграма на Кайзера да се стреля. Втората започна заради свободен достъп за една ж.п. линия от Германия до Данциг и танковете тръгнаха. Третата се води вече заради неспазване на една заповед на Москва до Киев да се отрекат от договор си с Европа. За Първата сърбите се смятаха най горди и достойни и австийците запалиха света. За Втората поляците също се смятаха най горди и достойни и германци и руснаци ги смачкаха. Сега руснаците в Украйна се смятат най горди и достойни и Москва помпа напрежението. Огъня е запален и никой не го гаси. В крайна сметка уж спящата и разкъсана от разни интереси Америка се намесва и с своя валяк смачква военолюбците и претендиращите. Може би пак милиони ще платят с живота си за късата си памет.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.