Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Създадоха космически ръчни часовници
16 Декември 2014
Speedmaster Skywalker X-33 е преминал многобройни тестове за издръжливост и надеждност в техническия център ЕSА-ESTEC, където обикновено изпитват космически кораби

Швейцарската часовникарска компания OMEGA създаде космически часовник съвместно с Европейската космическа агенция (ESA). Благодарение на астронавта Жан Франсоа Клерво са били създадени уникални ръчни часовници в тясно сътрудничество между производителя на часовници OMEGA и ESA. Именно Клерво е проектирал часовника, който след това се превърнал в реален механизъм.

Жан Франсоа е летял в космоса три пъти в началото на 90-те години. И тогава той се замисли как да се усъвършенстват обикновените ръчни часовници, така че те да са подходящи за космически мисии. ESA патентовала изобретението на астронавта и му помогнала да осъществи идеята си. Сега вече има часовници наречени Speedmaster Skywalker X-33.

Една от новите функции на часовника е, че собственикът му може да зададе дата в миналото или бъдещето и да изчисли колко време е изминало оттогава, или съответно колко време остава.

Speedmaster Skywalker X-33 е преминал многобройни тестове за издръжливост и надеждност в техническия център ЕSА-ESTEC, където обикновено изпитват космически кораби, преди да се отправят в космоса.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.