Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Създават холограми от ново поколение
5 Декември 2014
Специалистите смятат, че това нововъведение ще ни даде шанс по съвсем различен начин да взаимодействаме с виртуални предмети

Учени работят над създаването на уникална холограма, която може да се докосва. Над разработването и изпитването на тази технология се занимават изследователи от Факултета по информационни технологии в Бристол, Великобритания. Тя ще позволи в близко бъдеще да се създават уникални холограми, които не само ще се наблюдават в 3D формат, но също така и ще се докосваме до тях. Специалистите смятат, че това нововъведение ще ни даде шанс по съвсем различен начин да взаимодействаме с виртуални предмети.

Тази нова технология би могла, например, да позволява на хирурзите да правят сканиране на вътрешните органи в 3D формат, т.е. ще можем да ги виждаме каквито са вътре в човешкото тяло.

Новата система използва ултразвукова система. Свързания с нея холограмен дисплей позволява да се вижда не само виртуалния обект в триизмерен формат, но и да се докосва, усещайки го като реален предмет.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

toma
29 Dec, 2014 | 13:48

моля, посетете популярната страницата ПИРАТИ НА ЗНАНИЕТО в Япония, Америка и Австралия www.facebook.com/thepiratesofknowledge благодаря предварително и весели празници и честита нова година


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.