Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Бареков: Расисткият скандал на ПФ остави срамно петно върху България
25 Ноември 2014
Расисткият скандал на ПФ остави срамно петно върху България в Европейския парламент, заяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. Той обяви, че ще се опита да измие това петно на срещата на българската делегация в сряда в Страсбург, която е по инициатива на Мария Габриел. Тогава той ще поиска всички политически семейства в Европа, в които участват български партии - консерватори, либерали, социалисти и десни, да излязат с обща декларация, с която да се разграничат от расисткия скандал, предизвикан от Патриотичния фронт. В нея той ще настоява за толерантност и спазване на човешките права от всяко едно правителство.

Коментарът си Бареков направи преди да замине за Страсбург, където ще бъде в официалната делегация на Консерваторите за посрещне папа Франциск.

"Като европейски и български политик изпитвам срам и съм унизен от този скандал, който беляза втората седмица на кабинета "Борисов". Възмутително е да се афишираш като български патриот и да следваш заветите на Васил Левски, поне на приказки, а в същото време да искаш да бъде отстранен един човек от пост, само защото не носи българско име. Пред закона българи и турци трябва да сме равни", категоричен е евродепутатът. Той определи Патриотите като ощипани моми, които първо са се прегърнали с Касим Дал и неговото ДПС-2, а след това са променили поведението си, когато очевидно са започнали срамни пазарлъци за постове в правителството.

Бареков каза още, че е разговарял наскоро с премиера Бойко Борисов го е попитал дали след 25 години преход и демокрация в България, би станал заложник на дискриминация, която да лиши един човек от кариерно израстване само заради неговата религия и името му. " Приветствам позицията му да не се поддаде на натиска на ПФ и ще уведомя за нея ръководството на Консервативната партия. Позицията на правителството е проевропейска, но петното от расисткия скандал остава, за съжаление", обяви европейският политик.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.