Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Тайнствено огнено кълбо в руското небе предизвика разгорещени дебати [ВИДЕО]
21 Ноември 2014
Предложени са най-различни теории: стартиране на ракета, падане на сателит, метеор, експлозия на малък ядрен заряд, и други доста по-странни

Видео публикувано тези дни в YouTube стана причина за сериозен дебат сред експертите. На лентата се вижда огнено кълбо, осветяващо небето над път Свердловска облааст. Русия.

Какво е това?

Предложени са най-различни теории: стартиране на ракета, падане на сателит, метеор, експлозия на малък ядрен заряд, и други доста по-странни.

Но най-доброто, може би и най-логично, обяснение дава астронома Фил Плейт, автор на статия, написана за Slate.

"Първата очевидна мисъл, която възниква е, че това е метеорит", пише той. "Огнено кълбо, създадено от косическа отломка. Такива навлизат доста често в нашата атмосфера от космоса с висока скорост"

Plate обаче признава, че цветът и траекторията не съвпада, ако това наистина е космическа скала. Метеоритите често блестят с бял, зелен или син цвят, и обикновено не седят на място, както се вижда на видеото. Но това, предполага Плейт, може да бъде визуален ефект, ако тялото е летяло право към камерата - имайте предвид това, ако случайно заснемате огнени топки в бъдеще.

Други клипчета показват, че обекта се унищожава при влизане в атмосферата, което потвърждава теорията, че това е просто космическа отломка. Плейт обаче не е напълно сигурен, точно както останалата част от запознатите по света.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Боби Фарел от Бони -М
27 Nov, 2014 | 18:10


Oh, Those Russians! ....Aман от тези руснаци!



Иван
24 Nov, 2014 | 18:13

Чист метеор


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.