Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Жена си имплантира чип в ръката, за да не носи ключове
20 Ноември 2014
Шведката Емилот Лантц, която работи за IT консултантска компания счита, че това не е бъдещето, а настоящето
Шведката Емилот Лантц наистина не е обичала да носи ключове със себе си и намерила футуристично решение на проблема си, като е имплантирала чип с големина на оризово зърно в ръката си. 

Според някои, само този с мозък, колкото оризово зърно би направил такова нещо, но Лантц, която работи за ИТ консултатската компания Codemill, смята, че такива хора имат ограничено въображение. “Не мисля, че това е бъдещето. Това е настоящето. За мен е странно, че не сме го разбрали по-рано”, заявява Лантц.  

25-годишната шведка не е единствената, позволила на тази технология да “й влезе под кожата”. Тя е присъствала на технологична конференция в Стокхолм, където на всички участници тази процедура е била предложена безплатно. Около 50 от членовете на шведската биохакерска организация BioHyfiken са се подложили на операцията през последния месец. 

Принципът на функциониране на технологията не е сложен. Доближаваш ръката си към скенер, след което или вратата се отваря, или ръката ти започва да сияе. 


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
19 Dec, 2014 | 18:26

Първо чиповете ще са задължителни, второ работи се за начин да се поставят без да знаеш. Трето, всъщност първо - целта е да те убият а не да те улесняват.

Номера не минава
21 Nov, 2014 | 02:51

Чипове в опитни мишки са причинили рак. Кой глупак ще си имплантира чип? Колкото и да им правят реклама, тоя номер не минава.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.