Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Европейският банков надзор притиска БНБ за КТБ
21 Октомври 2014
Препоръчва напълно да се премахне ограниченията пред достъпа до депозитите или веднага да задейства механизма за изплащане на дължимите суми

Надзорният орган препоръчва на БНБ напълно да премахне ограниченията пред достъпа до депозитите или веднага да задейства механизма за изплащане на дължимите суми.

На фона на случващото се с Корпоративна търговска банка (КТБ), Европейският банков надзор счита, че Българската народна банка (БНБ) и фондът за гарантиране на влоговете нарушават европейски закони. Той призова за изплащане на депозитите в КТБ.

Според съобщението Европейският банков надзор е поискал от БНБ да гарантира на вложителите в КТБ и ТБ "Виктория" достъп до влоговете им. Банковият орган започна разследване за евентуално нарушаване на европейските разпоредби от компетентните органи в България на 25 септември.

Според директивата на ЕС за схемата за гарантиране на депозитите притежателите на влогове трябва да бъдат компенсирани не по-късно от 25 работни дни след прекратяването на достъпа до депозитите им.

Надзорният орган препоръчва на БНБ напълно да премахне ограниченията пред достъпа до депозитите или веднага да задейства механизма за изплащане на дължимите и проверени искания от фонда за гарантиране на влоговете. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.