Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
В Бургас осъдиха мъж за ... 34-и път
17 Септември 2014
Димитър Кунев, откраднал пенсията на възрастна жена. Той е осъждан 33 пъти, включително за тежки умишлени престъпления и е лежал в затвора

Четири години лишаване от свобода при първоначален строг режим наложи Окръжният съд в Бургас на Димитър Кунев, откраднал пенсията на възрастна жена. Мъжът е осъждан 33 пъти, включително за тежки умишлени престъпления и е лежал в затвора.

Кунев бе признат за виновен в това, че на 7 февруари тази година, около 13:40 часа в Бургас отнел сумата от 227.00 лева и дамска чанта с вещите в нея на обща стойност 290,90 лева.

Жената получила пенсията си в деня на кражбата, само 40 минути преди Кунев да я нападне. Възрастната дама взела пенсията от пощата в морския град и тръгнала към близка сладкарница. Подсъдимият я проследил и в един момент се приближил до нея, хванал с ръка дамската й чанта и я издърпал без усилие. След това побягнал. Той изхвърлил чантата в двора на жилищна кооперация, като задържал мобилен телефон със СИМ карта и парите. Подсъдимият провел два телефонни разговора, след което изхвърлил СИМ картата. Той дал телефона на друго лице, от което бил иззет впоследствие. Пострадалата е получила чантата си ведно вещите в нея, освен сумата от 227 лв. и СИМ картата на стойност 9,90 лв.

При определяне на наказанието на Кунев бургаският районен съд обърна внимание, че той е осъждан 33 пъти, включително за тежки умишлени престъпления и е изтърпявал ефективно лишаване от свобода. Той не е възстановил причинените на пострадалата щети, нито е направил опит за това. Съдът намира, че налаганите му досега наказания не са оказали възпиращо въздействие и той трябва да бъде изолиран от обществото за по-продължителен период, за да му се отнеме възможността да върши престъпления.

Районният съд разгледа наказателното дело срещу Кунев по реда на бързото производство. По този ред съдът е длъжен да намали първоначално определеното наказание с 1/3. Затова след като наложи наказание 6 години лишаване от свобода на Кунев, съдебният състав го редуцира и постанови той да търпи 4 години при първоначален строг режим, информираха от съда. /БГНЕС


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.