Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Осъждан на изпитателен срок се представя за нотариус. Хванаха го.
26 Август 2014
При претърсване на управлявания от него автомобил и в ползваното от него жилище в Етрополе са иззети печат на нотариус, с район на действие СРС; множество договори - оригинали, копия и празни такива; регистрационни номера на МПС - български и чужди; реги
Разследването по случая започнало след постъпил сигнал относно договори за покупко- продажба на МПС, на които е придаден вид, че са с нотариална заверка от нотариус с район на действие Софийски районен съд, който към момента на нотариалната заверка е с отнети права. 
Служителите на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР - София предприели задълбочена проверка по случая и след справка в Нотариалната камара  установили, че посоченият в сигнала нотариус от 2011г. е с отнети права във връзка с влязла в сила присъда по чл. 311 от НК.
На страните по представените договори са снети писмени обяснения, в които заявяват, че „нотариусът“ обикновено получавал за „услугата“ по прехвърлянето двойна такса в размер на 180 - 200 лева, тъй като договорите се изготвяли в извънработно време или нямали необходимите реквизити за сделката- документ за платени данъци. 
От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установена самоличността на мъжа, изготвящ неистинските документи - С.Н./45г./, осъждан по чл. 316 от НК, в изпитателен срок на условна присъда. На 21 август служителите на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ реализирали специализирана полицейска операция, при която С.Н. е задържан непосредствено след изготвен от него договор за покупко- продажба на автомобил БМВ. 
При последвалото претърсване и изземване в управлявания от него автомобил и в ползваното от него жилище в Етрополе са иззети печат на нотариус, с район на действие СРС; множество договори- оригинали, копия и празни такива; регистрационни номера на МПС- български и чужди; регистрационни талони за МПС; лаптоп и флаш памет.
На задържания е повдигнато обвинение по чл. 212 и чл. 308, ал.5 и ал.7 от НК за това, че в условията на продължавано престъпление за периода 21.02.2014- 24.03.2014г. с цел да получи имотна облага е въвел в заблуждение множество лица, като е използвал неистински договори за покупко- продажба на МПС, на които е придаден вид, че са нотариално заверени с печат и подпис на нотариус с район на действие СРС.
След доклад на материалите в Районна прокуратура- Етрополе на извършителя е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Продължава работата по установяване на други съпричастни лица и документиране на цялостната престъпна дейност на задържания мъж.
ОДМВР- София обръща внимание на  гражданите да сключват договори за покупко- продажба само в нотариална кантора и по установения законов ред!


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.