Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
БСП върна на президента проучвателния мандат за правителство
25 Юли 2014
Следваща стъпка на президента е да връчи мандата на ДПС
Коалиция за България също върна мандата на президента Росен Плевнелиев за съставяне на правителство, по-малко от 24 часа, след като това направи и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Плевнелиев представи възможност на втората по численост парламентарна група - Коалиция за България да състави кабинет в рамките на 42-то Народно събрание. Номинираният от левицата кандидат премиер Атанас Мерджанов получи мандата на "Донкудов" 2 и секунди по-късно също го върна, съобщава БНР.

Според процедурата президентът има право да връчи мандата по свой избор на трета парламентарна група. Държавният глава вече избра това да бъде ДПС. Лидерът на движението Лютви Местан също декларира, че ще върне мандата, с което се изчерпват възможностите този парламент отново да излъчи кабинет. След това президентът ще разпусне Народното събрание. 6 август е планираната дата за последния парламентарен ден, а ден по-рано президентът смята да обяви приоритетите на служебното правителство.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.