Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Божидар Данев: Битката да си политик е битка за пари
7 Юли 2014
Най-добре се печели в България от търговия с влияние, от преразпределителни процеси, а не от това да произвеждаш един продукт, да го продаваш и да създаваш принадена стойност

Най-добре се печели в България от търговия с влияние, от преразпределителни процеси, а не от това да произвеждаш един продукт, да го продаваш и да създаваш принадена стойност.

В последните години създаваме условия за геноцид на предприемачите и избуяват преразпределителите на средствата, спечелени от бизнеса. Това е ситуацията в България - битката е как да станеш политик, за да можеш да преразпределяш. И заедно с движението на върха на политическия елит всяко ново правителство сменя почти целия административен апарат. Бойко Борисов подмени 40 000 души, кабинетът с мандата на Станишев - 25 000 души. Успоредно върви непрекъсната борба, дори между коалиционни партньори, кой кое място да заеме във висшия пилотаж на държавата. Ние сме свидетели на това и затова казвам, че трябва да си отвоюваме държавата от политиците. Ако трябва наново да я конституираме, защото тя не е тяхна , а на суверена, на народа, който, за съжаление, ги избира. С други думи, трябва да променим средата, която позволява такива политици да преразпределят средствата, които дава от труда си българската нация.

В отминалата банкова криза големият отговор го дължи БНБ. Там има много точна информация кой е теглил и какви пари от съответната банка през последните 10 дни до "черния петък". Кой е наредил и какъв е бил сигнала за проверка на тази банка от прокуратурата? Имаме достатъчно индикации, че целият този сериозен смут в банковата система е подклаждан от политическият елит.

България обаче не е гръцкият сценарий. Тук говорим за междупартийни и междуличностни крамоли, дори знаем какви са те. Задълженията на южната ни съседка бяха огромни, докато нашите са между 16-20%, на светлинни години сме от тях. У нас имаме 27.5 млрд. лв. валутен резерв, 6 млрд. лв. фискален резерв и сме престабилни финансово.

Досега бизнесът никога не е получавал информация нито за АЕЦ "Белене", нито за АЕЦ "Козлодуй", нито за 7-ми блок , който сега се планира с "Уестингхаус", нито за "Южен поток". Всичко се пази с покривалото на някаква неясна конфиденциалност и някакви политически решения, обществото не е запознато и виждаме резултата. А той е криза в енергийната ни система, която рано или късно ще избухне с неочаквани последици. Свидетели сме на някаква непрекъсната политическа конспирация с цел облагодетелстване на определени лица по изграждането на енергийните проекти. /БГНЕС

Коментар на Божидар Данев - председател на БСК


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

nsp
08 Jul, 2014 | 16:09

Tozi Danev ne beshe li ot DS ?
S kakav biznes se zanimava dartiat komunoid ?
Cherven bokluk !

nsp
08 Jul, 2014 | 16:09

Tozi Danev ne beshe li ot DS ?
S kakav biznes se zanimava dartiat komunoid ?
Cherven bokluk !


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.