Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ЕС намалява телефонните разговори и цените за изтегляне на данни от интернет
1 Юли 2014
Цената за изтегляне на данни от интернет пада с над 50% - от 45 на 20 евроцента на мегабайт

Европейският съюз ще намали от днес с над 50% пределните цени за изтегляне на данни от интернет: от 45 на 20 евроцента на мегабайт. Телефонните разговори и текстовите съобщения също ще поевтинеят.

Освен това от 1 юли доставчиците на мобилна връзка в Европа ще могат да направят специална оферта за роуминг на своите клиенти преди тяхното пътуване и да им позволят, когато това е възможно, да изберат местен доставчик на мобилни услуги, като роуминг на данни, електронна поща, онлайн четене на новини, качване на снимки в интернет, в държавата, която ще посетят. Така европейците ще могат да сравняват офертите за роуминг и да се възползват от по-привлекателни оферти и цени докато са в чужбина.

ЕК разработва нови правила, за да отпаднат въобще таксите за роуминг. Предложеният от Комисията регламент за изграждането на мрежа с континентални размери ще сложи край на тези такси и ще гарантира отворен и неутрален интернет, както и по-добра закрила на потребителите на мобилна и широколентова връзка. Резултатите обаче от европейско проучване сочат, че 47 на 100 от потребителите никога не биха използвали мобилен достъп до интернет в друга страна от ЕС. Само един от всеки десет потребители би използвал електронната поща както в собствената си страна. Над една четвърт от потребителите просто изключват мобилния си телефон когато пътуват в друга страна от ЕС. Милиони потребители предпочитат да изпращат текстови съобщения, вместо да плащат за телефонни разговори.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.