Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Jet PI престави нова реактивна раница
23 Май 2014
Тя позволява на човек да лети със скорост от 124 км/ч на височина от 76 м

Компанията Jet PI от Денвър представи компактен джет-пакет (Jetpack), който позволява на човек да лети със скорост от 124 км/ч на височина от 76 м, съобщава Daily Mail. Впрочем времето за полет с това устройство е само половин минута, както на много други.

Според създателите, новият джет-пак е по-малък, по-бърз и по-икономичен в сравнение с други прототипи. Освен това, той има рама и крила, и не използва вода, както един от най-популярните джет-пакети.

Курсът за обучение за полет с реактивната раница е около 100 часа, но няма да можете да я намерите на пазара. Максималното разстояние, което може да се прелети е 760 м, а максималното тегло на пилота - 82кг. Джет-пакът използва като гориво водороден пероксид. Устройството има резервоар за 24 литра гориво.
 
Jet PI е създала раницата въз основа на стар модел, разработен от Bell Systems през 1960 година. Новата версия обаче е по-лека и по-бърза.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.