Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Случи се невъзможното – Лондон по-посещаван от Париж през 2013 г.
7 Май 2014
Изглежда Лондон успя да направи невъзможното през 2013 г. Британската столица е била посетена от 16 милиона туристи, като по този начин се е превърнала в най-посещавания град в света, място признато от години на Париж.
Според официалната статистика,  френската столица е била посетена от 15,9 милиона туристи през предходната 2012 г., въпреки  че местните власти твърдят, че броят им е дотигнал 29 милиона в края на годината.
 
Лондонските власти отдават успеха на повишения интерес към града след Олимпиадата. Този факт също може да бъде тълкуван, като своеобразен рекорд. Обикновено олимпийските столици отчитат значителен  спад в посещаемостта, година след игрите.
 
Основният турист в Лондон е гражданинът на Европа и Северна Америка. Основната посещаемост от азиатския континент идва от гражданите на Китай и Индия. Нараства и броя на посетители от Близкия изток, въпреки строгия визов режим в страната. По този повод , под натиска на туристическия бизнес се очаква държавата да направи някои отстъпки, касаещи визовия режим.
 
В допълнение на това, туристите охотно харчат парите си в британската столица. За периода, министерството на финансите е отчело приходи от 6 милиарда  евро от туризъм./Вести


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.