Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Нови инжекции с ботокс не парализират лицето
3 Май 2014
Естественото е на мода! Движението на лицето е част от красотата ни
Естествени и непринудени, но перфектни и след 40 години. Това търси всяка една уважаваща себе си дама прекрачила тази възраст. До скоро това беше възможно чрез оперативна намеса и в някои случаи чрез различни козметчни пълнители и набухватели. Благодарение на тях обаче лицето остава сковано и безизразно, а устните като ужилени от оса. 
 
Новата мода отхвърля това и залага на естественото. Въпросът обаче е как да го постигнем, а отговорът се крие в една нова техника, основана на невропептида ботокс, който изглажда бръчките на лицето, но запазва подвижността му. Техниката се нарча мезоботокс и представлява различен начин на инжектиране на невропептида ботокс. От естетична гледна точка терминът „мезоботокс” се описва като процес постигащ резултати чрез ефекта от ботулиновя токсин. Идеята на тази процедура е да се запази подвижността на лицето, тъй като красотата ни се крие във всяка мимика, която излъчваме от всекидневието си, общувайки със заобикалящия ни свят. 
 
Ние се нуждаем от всички изражения на лицето си – радост, щастие, любов, изненада, болка, тъга и др., които показват не само личния опит на всеки един от нас, но и представят същнощността ни, без да изглеждаме изкуствени пред околните. А какво по-добро от това да се чувстваме комфортно в собствената си кожа, като съхраним естествената красота, която носим.
 
„Застаряването при хората води до отпускане на лицето. Този ефект личи най-много в зоната около очите и устните. Най-обективно казано мезоботоксът се използва, за да отпусне кръглите мускули, което води до изглаждане на бръчките и опъване на лицевия контур. Мезоботоксът намира начин да запази естествената красота. Техниката постига това, без да нарушава възможността на лцето да изразява мимики и чувства. Терапията може да се прилага както върху цялото лице, така и върху отделни зони”, обяснява д-р Недялко Драголов, специалист по естетична дерматология и венерология в клиника „Мирабел”. При тази техника може да се постигне ефект на „отваряне” на очите, а също така и цялостен лифтинг ефект, допълва специалистът.
 
За процедурата се използва силно разредено ботокс вещество  (понякога дори в съотношение към десет пъти). Под повърхността на кожата в избраната област се поставят миниинжекции. Терапията може да се извършва само от квалифицирани специалисти, подчертава дерматологът. Лечението е безболезнено, тъй като обикновено се прилага локална анестезия. Времетраенето на процедурата е около 30 минути, след което пациентът веднага може да се върне към обичайните си ангажименти. Като страничен ефект може да се появи леко зачервяване, което обаче отшумява след около час.
Резултатът от терапията се проявява след 3 - 5 дена и се запазва от 3 до 6 месеца. След този период процедурата може да се повтори, като при всяко следващо слагане ефектът се запазва за по-дълго.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.