Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Десет хиляди шофьори лишени от правото си на глас
18 Април 2014
Представителят на НФСБ Слави Бинев сигнализира българските и европейските институции, че хиляди българи няма да могат да се възползват от своето неотменимо конституционно право на глас на предстоящите избори за ЕП.
От НФСБ алармират, че новият Изборен кодекс противоречи на европейското право. Става въпрос за над десет хиляди водачи на ТИР. По закон те трябва да заявят къде ще гласуват до 18 дни преди изборния ден. За съжаление за тях е невъзможно да разполагат с информация толкова рано къде точно ще се намират в изборния ден. Поради това те не могат да се регистрират и да дадат своя вот. Тук става въпрос за голям брой български граждани в неравноправно положение” – заявява Бинев в отвореното си писмо. 
 
Евродепутатът квалифицира промените в Изборния кодекс като абсурдни, направени  по желание на големите партии, за да си гарантират за пореден път политическия монопол. Европейски правни норми и препоръки, български закони, прозрачност и като цяло демократичните принципи не играят никаква роля при тези промени, които се базират единствено на неясни договорки. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.