Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Студенти – медици от Индия на стаж у нас
15 Април 2014
Потокът от млади лекари може да помогне за решаването на проблема с изтичането на медицински кадри
МБАЛ „Черноморска – Бургас” става база за обучение на български и чуждестранни лекари и студенти. Здравното заведение получи официално акредитация за обучение на студенти и лекари специализанти по 14 специалности. 
 
В болницата в ж.к. „Меден рудник”  ще се обучават лекари, завършили магистърска степен по специалностите акушерство и гинекология, анестезиология и интензивно лечение, гастроентерология, вътрешни болести, кардиология, лицево – челюстна хирургия, образна диагностика, неврохирургия и нервни болести, ортопедия, травматология, УНГ, хирургия, неонатология.
 
Освен с български университети, преди дни беше официално подписан и договор за сътрудничество с Университетския колеж на медицинските науки към Делхийския университет в Индия. Обучение на студентите ще бъде обвързано и с други съвместни проекти за обмен на кадри между МБАЛ „Черноморска – Бургас”, Делхийския университет и Индийския съвет за научни и индустриални изследвания.
 
„Потокът от млади лекари може да помогне за решаването на проблема с изтичането на медицински кадри. В момента в нашата болница работят специалисти от София, Варна, Плевен, Стара Загора, както и от Турция и Македония”, коментира собственикът на МБАЛ „Черноморска – Бургас” – д-р Пенко Пенков.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
05 May, 2014 | 02:10

Под Партията и Правителствата ще минем на индийско медицинско покритие, но не трябва да се пренебрегва и преминаването на индийски транспорт. Возенето по покривите на рейсовете и влаковете ни зове. А как ще се купува билет? Партията за това няма да пита индийците, тя знае - ще се удържа от заплатите. Пречи само сепаратизма на нашите цигани, - не трябва да се разбазирват пособия и джелязо!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.