Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Чистачки в хотел изхвърлиха на боклука картина за 3,7 млн. долара
10 Април 2014
По време на същия търг друга картина на същия художник - "Снежен пейзаж" - бе продадена за 23,8 млн. долара
Заснежени планини на Цуй Жучжо
Заснежени планини на Цуй Жучжо

Картина, продадена на търг в Хонконг за 3,7 млн долара, изчезна безследно, след като най-вероятно е била изхвърлена от чистачки в хотел.

Платното "Заснежени планини", нарисувано с туш от един от китайския художник Цуй Жучжо, който е и един най-добре продаване азиатски художници, изчезна от търга в 5-звездния хотел Grand Hyatt. Там азиатската аукционна къща Poly Auction бе организирала търг на произведения на изкуството.

Проблемът бил в това, че платното не било рамкирано. Вестник Ming Pao пише, че полицията е проучила записите на камерите и е открила, че чистачките са взели платното заедно с боклука, който съответно е бил изхвърлен на сметище. Полицията веднага отишла там, но естествено не могла да открие платното.

От управата на хотела обясниха, че персоналът не може да бъде отговорен за случилото се, защото аукционните къщи обикновено сами си наемат служители за охрана и обслужване на обектите.

По време на сегашния търг друга картина на същия художник - "Снежен пейзаж" - бе продадена за 23,8 млн. долара. /БГНЕС


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Народа
13 Apr, 2014 | 00:32

не са толкова глупави чистачките работещи в хотел...айде!Дори да е циганката по улиците,която чисти,пак ще я отдели от боклука.

Иван
11 Apr, 2014 | 16:49

Абе, как ги раздават тия милиони...


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.