Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Заснеха запален лагерен огън на Марс
10 Април 2014
В светлинния обект няма нищо мистериозно и това не е знак за присъствие на марсианци, увериха от НАСА

На една от снимките изпратени от марсохода Curiosuty е открит необичен ярък обект, подобен на запален лагерен огън. Чуха се и твърдения, че той няма естествен произход.

В светлинния обект, който се появява на снимки, направени на Марс от американския робот на 2 и 3 април, няма нищо мистериозно и това не е знак за присъствие на марсианци, увериха от НАСА.

Този феномен предизвика редица спекулации в интернет и мнозина видяха в него вероятност от присъствие на извънземни на Марс. Учените обаче охладиха ентусиазма на уфолозите и уверяват, че става въпрос просто за отражение на слънчевата светлина върху скала или в камерата на робота. "Това са най-вероятните обяснения", каза Джъстин Маки от Jet Propulsion Laboratory на НАСА, който е ръководител на екипа, изработил навигационната камера на Curiosuty и отговаря за нейното функциониране.

"Във всичките хиляди снимки, които получаваме от Curiosuty, виждаме блестящи точки почти всяка седмица", каза още той, за да убеди всички, че това не е нищо необичайно. Светлата точка се явява на хоризонта в същата посока на северозапад, където се намират роботът и следобедното слънце. Блестящата точка се явява на снимките, направени с десния обектив на стереокамерата "Navcam", но не и на следващите, направени секунда по-късно с левия обектив", уточнява още Джъстин Маки.


последни в Наука и Техника:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

name:hidden
26 Aug, 2014 | 14:42

Ама разбира се, че това е най-Фероятното обяснение. При тая огромна Вселена да смяташ, че си само ти като цивилизация, при положение, че имаш доказан закон, че природата нищо празно не оставя, си е направо признак за гениалност. А факта, че приемаш веднага на доверие "най-вероятното" обяснение, което няма как да се провери и докаже си е направо достойно за Нобелова награда. :)))))))))

Светата секта знае всичко. Тя ще приеме и то със съмнение, че има извънземни чак когато на поредната пресконференция, на която обясняват, че няма доказателства за извънземни, се появи една летяща чиния, от която да слезе едно зелено човече и "опраши" всичките "учени" попове на сектата пред камерите. Не за друго, ами защото ще усетят, че "опрашителя" му е с нетипична форма. Но даже и след това на другия ден ще излезе обяснение, че това е психопат, избягал от N-ската болница и че извънземни няма, а летящата чиния е масова илюзия.

П.С. За пръв и последен път влизам тука, така че и да отговаряте - няма кой да ви отвръща и ще се надлайвате с кучетата :))) .

Noname
14 May, 2014 | 14:35

"Заснеха запален лагерен огън на Марс"
Може ли да има процес горене в безкислородна среда? :)


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.