Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Днес почитаме апостоли Петър и Павел /Петровден/
29 Юни 2018
Именници са: Петър, Павел, Камен, Петя, Павлина и Полина

Светата църква чества едновременно паметта на великите апостоли Петър и Павел, които тя нарича първовърховни първопрестолници и вселенски учители. Те много се потрудили за разпространение на словото Божие, претърпели много страдания и гонения и са ни завещали в своите послания основните правила на християнската вяра и живот.

Най-важните обстоятелства от техния живот са описани в книгата “Деяния на светите апостоли”, а за апостол Петър и в светото Евангелие.

Боговдъхновените писатели на тия свещени книги не са скрили от нас грешките и заблудите, в които са изпаднали: Павел преди обръщането си, Петър - преди да бъде укрепен от Светия Дух.

Затова техния пример е особено поучителен за нас. В ап. Петър Църквата вижда образ на един отрекъл се от Христа и след това покаял се, а в ап. Павел - образ на един, който се противил на Господа и след това повярвал.

Според народните вярвания Свети Петър е ключар на райските порти и главен съдник на човешките грехове, който определя коя душа е праведна и достойна да влезе в рая. Днес именници са: Петър, Павел, Камен, Петя, Павлина и Полина.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
07 Aug, 2018 | 03:07

Азербайджан-тюркското богословие не можа и две думи да обели през хилядолетията по тарикатлъците на боеца в тила на противника, легендарния Апостол Павел (работен псевдоним)? Синедриона е покрил 2/3 от Новия завет с неговите писания, където той още с встъпването си в новия гешефт се представя като повикан лично от Христос, - "Савле, Савле защо ме гониш?", и след това се забива с еврейска истерична енергия в бизнеса, като се самонарича Павел?! Среща ли някакъв дискомфорт жидлето в това, че Христос го нарича Савле, той се хвърля през глава да му служи, като казва - казвайте ми вече Павел, защото изгодно за пред гоите? Евреите не проявяват интерес към почти нищо не донасящи лъжи, но вродения им нюх за изгода ги прави последователни до втръсване в големи лъжи, служещи на прегледността на бизнеса и в крайна сметка носещи печалба. А самочувствие че е неотразим има в изобилие. Признава си дружелюбно, че и на него бог говори, че и той има от светия дух. Той е и реката пусната от дявола подир християнството, но азербайджанотюркското богословие премълчава че земята я поглъща. Най напред ориенталския чуш, че свидетелите как му се е явил Христос в сияние, от което и загубил зрение за известно време са - ченгетата, неговите телохранители в каляската на синедриона. Но юдаизма не чувства нужда да маскирва това което не го вижда, - просто природен закон - извън нас го няма. Това освобождава огромни пространства в тяхното игрово поле, - да настъпваме като футбол. Защо е този чуш че не ядат свинско, след като свинското е направило муцуните им такива през хилядолетията. След това виждаме как те още преди угояваването със свинско, още преди да им говори яхве, но след расовото смесване на негри с китайци, чиито хибрид са тези нечовеци покрили пустините между Африка и Китай със семити. Те не са ходили по голяма нужда, за да не изхвърлят (упущения) това което са поели. В резултат генетични изменения, формирали огромни глисти с цел, един ден и белите да станат такива. Вече невидимите сили им дават да ходят по голяма нужда, но генната инжинерия е била изпълнена. И още нещо, - при расовото смесване те са загубили и жалкото усещане за чисто и мръсно, и там където серат там и ядат!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.