Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Връх Ботев излиза от 100-те туристически обекта
20 Март 2012
Причината е, че изкачването на връх Ботев не е по силите на всеки турист, а 100-те обекта са насочени към масовия туризъм

Връх Ботев ще бъде изваден от списъка на 100-те туристически обекта, които са включени в националното движение "Опознай България", съобщи изпълнителният секретар на Българския туристически съюз Венцислав Удев.

Причината е, че изкачването на връх Ботев не е по силите на всеки турист, особено на хора със здравословни проблеми, а 100-те обекта са насочени към масовия туризъм. От списъка вероятно ще бъде извадена и костницата на Ботевите четници в село Скравена, но поради други причини – тя често е затворена и туристите не могат да я посетят.

В същото време набира сила новата инициатива "100 природни феномена", която е насочена към по-младите, търсещи по-атрактивен туризъм. 94 общини са заявили свои природни забележителности, които тепърва ще бъдат оценявани от БТС. Към предложенията от Русе днес бяха прибавени 700-годишният бряст край село Нисово, който стана трети в европейския конкурс за Дърво на годината, пещерата с прилепи Орлова чука и Природен парк "Русенски Лом". /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.