Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Geo Saison: Най-екзотичните пътешествия за 2007
3 Декември 2007
Въпреки очакванията, стойността на повечето предложения съвсем не е астрономическа
Яхтата Alysia.
Яхтата Alysia.

Сикстинската капела.

Ангкор Ват.

Александрия, Египет.

Хотел Бурж Ал Араб в Дубай.

Оймякон, Якутия.

Германското списание Geo Saison представи своя рейтинг за 50-те най-екзотични пътешествия в света за 2007 г. Въпреки очакванията, стойността на повечето предложения съвсем не е астрономическа. Далеч не най-скъпото, но за сметка на това най-мащабното от тях е околосветско пътешествие на 3 континента, което започва и завършва във Франкфурт на Майн. За 24 дни, любителите на силните усещания трябва да платят само 9000 евро.

Едно от специалните предложения е частно посещение на Сикстинската капела в Рим. Един ден само за вас в музея струва над 1000 евро. За сравнение, наема на една зала във Версай само за вас, струва около 8000 евро.

В списъка на най-атрактивните туристически посещения влизат и срещи с действащи монарси в Европа. Срещу 2 500 евро можете да си осигурите 2-дневна визита в Стокхолм за тържествения обед по повод връчването на ежегодните Нобелови награди. По традиция на него присъства цялото кралско семейство на Швеция.

Не толкова бляскаво, но далеч по-екзотично е тържеството, на което можете да гостувате в Индия. Кулминацията на 1-седмичната обиколка в страната е посещение на традиционна сватба “а ла Боливуд” с национални носии. Удоволствието ще ви струва около 10 000 евро.

Походът към заобиколения от джунглата хилядолетен храмов комплекс Ангкор Ват в Камбоджа се оценява на 5000 евро. Организаторите на екскурзията дават на туристите дори възможност да направят някоя нова археологическа сензация.

2000 евро ще ви струва 6-дневното пътуване по американските магистрали с голям влекач. За целта обаче трябва да имате книжка за управление на камион. След това, в компанията на професионален шофьор ще пътувате от Санта Фе до Лос Анджелис. 7-дневен курс за водачи на слонове в Тайланд пък ще ви излезе 650 евро. За тази сума ще научите всички команди за водене на слонове, които могат да ви осигурят не лоша работа в страната.

Относително евтино може да ви излезе гмуркане до съкровищницата на Клеопатра, която според легендите е потънала заедно с Града на Фараоните край бреговете на Александрия. За 65 евро ще се спуснете под водата с професионални водолази, след което ще получите подкрепителен обед.

Доста по-скъпо струва потапянето на дъното на Атлантическия океан до останките на знаменития “Титаник”. Срещу 30 000 евро, ще се спуснете с мини-подводница на 3 800 метра, където можете да снимата злополучния лайнер, пратен на дъното от айсберг. Ако сумата ви е множко, можете да вземете пълноценно участие в зимния карнавал в Рио Де Жанейро срещу 6000 евро. Толкова струва 14-дневен курс за обучение по самба.

Нощувка в 7-звездния хотел Burj al Arab в Дубай, който е най-скъпият и един от най-атрактивните хотели в света, ще ви струва $ 35 000. Толкова е цената на апартамент с площ 1 200 кв. м. Двуетажна хотелска стая с площ над 1000 кв. м. с изглед към Лас Вегас и басейн пък струва 30 000 евро на денонщие. Наполовина по-евтино ще ви излезе почивката в президентския апартамент на берлинския хотел Adlon със собствен прислужник и лимузина. 

Круизът по море със 120-метровата луксозна яхта Alysia струва 94 500 евро на денонощие. За тази сума ще бъдете постоянно заобиколени от панорамен изглед през огромните прозорци, ще разполагате с отделна палуба с огромен плазмен телевизор и голяма вана. 36-те пътници на яхтата се обслужват от общо 34-членен персонал.

Една от най-оригиналните обиколки се предлага във Франция. За посещението в Живерни край Париж, където е разположена градината на знаменития художник Клод Моне, която той рисува повече от 40 години поред, плюс 8-дневен курс по живопис, ще трябва да платите 900 евро.

Нощувка в Берлинския зоопарк в съседство с животните пък ще ви струва 3000 евро. Толкова струва наема на къщичка за 6 души край волиерата (клетка за отглеждане на диви животни в плен, позволяваща свободно движение на животните съобразно с естествените им нужди от ходене, тичане или полет, б. ред.) на хипопотамите. Къщичката разполага с веранда със шезлонги с изглед към волиерата, а в цената влиза вечеря за кулинари.

В списъка се предлагат и няколко пътешествия в Русия. 14 000 евро ще ви струва полет с руски свръхзвуков изтребител. За 2000 евро ще получите 5-дневна обиколка из Ермитажа в санкт Петербург. 2-седмично пътуване до най-студеното населено място на планетата, Оймякон в Сибир, където температурата пада до -68°C, струва над 5000 евро. Според редакцията на списанието, посрледното пътешествие “се препоръчва само на тези, които искат да тестват собствената си издръжливост”.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.